• banner01.gif
  • banner02.gif
  • banner03.gif
  • banner04.gif
  • banner05.gif
  • banner06.gif
  • banner07.gif
  • banner08.gif
  • banner09.jpg
  • banner10.gif

MENU - På mobil .. klik på de tre streger th. i den sorte bjælke

Folkeuniversitetet Horsens-Hedensted er tilknyttet VIA University College i Horsens og samarbejder direkte med Århus Universitet – men vore forelæsere kommer fra hele landet. Folkeuniversitetet i Horsens-Hedensted er genetableret i 2012, bl.a. med afsæt i det tidligereFolkeuniversitetssamarbejde i Horsens og Juelsminde kommune.

Thorkil Rasmussen

Upcoming events

Genforeningen 1920

I 1920 skete det temmelige usædvanlige, at befolkningen i et område fik lov til at bestemme, om de ville høre til Danmark eller Tyskland. Før det var der gået en lang historie om et område med bånd til både nord og syd og flere sprog. I 1800-tallet var en det omstridt, og det endte med, at det blev en del af det nye Tyskland.
Foredraget afholdes på Horsens Bibliotek – i bibliotekets foredragssal – og sker i samarbejde med Horsens Kulturhistoriske Forening. Foredraget er gratis, men man skal booke billetter på: 
www.horsenskulturhistoriskeforening.dk  
Klik derefter på ”Køb billetter” – vælg derefter foredragets understregede titel.

onsdag, 19. februar 2020 - 19:00 til 21:00
Horsens Bibliotek, Tobaksgaarden 12, 8700 Horsens
Den Kolde Krig: Set fra et jager-rekognoscerings-fly

Flyvevåbenets opgaver i 1960’erne, herunder Cubakrisen. En personlig beretning fra cockpittet.
Den Kolde Krig regnes ofte fra 1947 til 1991, hvor Sovjetunionen gik i opløsning. Med Danmarks medlemskab af NATO i 1949 og udstrakt våbenhjælp fra USA, blev Flyvevåbnet oprettet i 1950. Flyvevåbnet fik dog en tumultarisk start med mange havarier.

torsdag, 20. februar 2020 - 19:00 til 21:00
VIA University College – Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens - Auditorium A
Seniorbofællesskaber

104.000 ældre føler sig ensomme. Derfor arbejdes der for at udvikle samt forbedre boformer og sociale fællesskaber, som kan fremme livskvaliteten.
I Danmark bliver der flere og flere ældre, og i 2040 vil hver 4. dansker være over 60 år. Det er en udvikling, som udfordrer boligmarkedet i den grad i og med, at udbuddet ikke modsvarer fremtidens krav. Men det kan også betyde, at der bliver flere ensomme ældre mennesker.
Bemærk! Foredraget starter kl. 18.00

torsdag, 27. februar 2020 - 18:00 til 20:00
VIA University College – Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens - Auditorium A
Fællessang, lykkehormoner og højskolesangbogen

Fællessang er en fast del ved mange arrangementer og i institutioner i Danmark. Vi kender fællessangen i kirken, fra højskolen og folkeskoler, pensionistforeninger osv.

Fællessang er et stærkt samlingspunkt og frigør hormoner, spreder glæde og knytter os sammen i fællesskaber. Det gør, at fællessangen har en særlig plads i vores bevidsthed, og at nogle sangskrivere fylder meget i vores danske fælles sangrepertoire, men fællessangen har også evnet at tilpasse sig gennem århundreder.

I et foredrag arrangeret af Glud Museum og Folkeuniversitetet skal vi høre om, hvad fællessang er, hvad det gør ved os, og hvordan den løbende tilpasser sig vores samtid – fx når den nye højskolesangbog udgives.

Kom og syng med og bliv klogere på fællessang – undervejs kommer vi ind på, hvad den gode højskolesang skal kunne.
Bemærk! Foredraget afholdes i Salen på Glud Museum

tirsdag, 03. marts 2020 - 19:00 til 21:00
Glud Museum, Museumsvej 44, Glud, 7130 Juelsminde
Fremtidens natur

Jorden er en levende planet fyldt med mange forskellige livsformer. Men Jordens store befolkning presser nu naturen. Hør hvordan mennesket påvirker Jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens levende natur. Hvilke løsninger skal vi satse på?

Jorden er en levende planet – fyldt med mange forskellige livsformer. Men dens varierede og rige biodiversitet er nu under pres. Vi hører dagligt om biodiversitetskrise, klimakrise og kollaps i bestanden af insekter. Ja, sågar bliver ordet 'masseuddøen' ofte bragt i spil. Som reaktion på alle kriserne er der nu en stigende interesse for bæredygtighed
(Livestreaming fra Aarhus Universitet)

tirsdag, 10. marts 2020 - 19:00 til 21:00
VIA University College – Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens - Auditorium A

Modtager du ikke mailbekræftelse på din bestilling?

Bemærk !

Hvis du efter du har gennemført en bookning IKKE modtager din bookningsbekræftelse / billet

er det højest sandsynligt at den er endt i din spambakke / uønsket post.

Tjek venligt dette.

AcyMailing Module