• Billede_01_web.jpg
 • Etik-banner.jpg
 • Horsens-Havn.jpg
 • Horsens-kunst-banner.jpg
 • Min-farmor-banner.jpg
 • Privatbaner-banner.jpg
 • Samtidskunst-banner.jpg
 • Tvaerspor-banner.jpg
 • Udgravning-banner.jpg
 • Videokunst-banner.jpg
 • Vores-nydelsesfulde-hjerne-banner.jpg
 • web_01.jpg
 • web_02.jpg

MENU - På mobil .. klik på de tre streger th. i den sorte bjælke

Folkeuniversitetet Horsens-Hedensted er tilknyttet VIA University College i Horsens og samarbejder direkte med Århus Universitet – men vore forelæsere kommer fra hele landet. Folkeuniversitetet i Horsens-Hedensted er genetableret i 2012, bl.a. med afsæt i det tidligereFolkeuniversitetssamarbejde i Horsens og Juelsminde kommune.

Thorkil Rasmussen

Upcoming events

Arabisk litteratur

Litteratur afspejler den kultur den er opstået i og fortæller historien om de mennesker der har skrevet den. Den arabiske litteratur og dens historie er ikke en undtagelse. Den arabiske litteratur rækker helt tilbage til 500-tallet og er dermed en gammel og mangfoldig litteraturtradition. Litteratur på arabisk stammer fra en række forskellige lande med udspring i den arabiske halvø. Værkerne byder på masser af poesi, store fortællinger, religion, erotik og politiske kommentarer.
Bemærk! Dette foredrag afholdes på Hedensted Bibliotek
Østerbrogade 26, 8722 Hedensted

torsdag, 21. marts 2019 - 19:00 til 21:00
Hedensted Bibliotek, Østerbrogade 26, 8722 Hedensted
Holberg og de fremmede – kulturmøde og tolerance

I 1741 udkom Holbergs beretning om Niels Klims Reise Under Jorden. Romanen om Niels Klims rundrejse i underjordiske riger og lande indgår i 1700-tallets diskussion af, hvad et godt samfund er og hvilken styreform, der er den bedste og mest fornuftige. Men romanen handler også og ikke mindst om mødet med fremmede folkeslag, deres sæder og skikke. Og derigennem en undersøgelsen af, om de love, sæder, religioner og forholdet mellem kønnene, der herskede i Holbergs samtid, ”ere vel grundede eller ey.”

torsdag, 28. marts 2019 - 19:00 til 21:00
VIA University College - Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens
Hunting exoplanets and life in the Universe

Foredrag ved professor Natalie Batalha om udforskningen af exoplaneter, dvs. planeter som kredser om andre stjerner end vores egen Sol og om muligheden for liv på disse exoplaneter.
Natalie har været ansat som Mission Scientist hos NASAs Ames Research Center og havde ansvaret for at søge efter exoplaneter med NASAs rumteleskop Kepler.
Time Magazine udnævnte i 2017 Natalie til at være én af de mest indflydelsesrige personer i verden pga. hendes bidrag til udforskningen af beboelige exoplaneter.
Foredraget afholdes på engelsk.
Livestreaming fra Aarhus Universitet

tirsdag, 02. april 2019 - 19:00 til 21:00
VIA University College - Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens
Når fysikkens stråler helbreder

Kræft er en sygdom hvor unormale celler deler sig uden kontrol. Hver tredje dansker får kræft og langt de fleste af os får derfor kræft tæt ind på livet – enten selv som patient eller som nær pårørende. Kræft er en alvorlig sygdom, men moderne behandling med kirurgi, stråler og medicin betyder at seks ud af ti kræftpatienter overlever kræft i mindst fem år.
Bemærk! Livestreaming fra Aarhus Universitet

tirsdag, 09. april 2019 - 19:00 til 21:00
VIA University College - Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens
Undgå indlæggelser ved brug af data

I forskningsprojektet Tværspor har man fået tilladelse til at indhente registerdata på alle borgere i Horsens klyngen, der består af Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg kommune.
Formålet er at udvikle algoritmer på basis af disse data, som kan forudsige akutte indlæggelser og om muligt forhindre, at de nogensinde finder sted. Foredraget giver en dybere indføring i visionen bag Tværspor og de etiske dilemmaer, som projektet rejser.

torsdag, 11. april 2019 - 19:00 til 21:00
VIA University College - Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens

Modtager du ikke mailbekræftelse på din bestilling?

Bemærk !

Hvis du efter du har gennemført en bookning IKKE modtager din bookningsbekræftelse / billet

er det højest sandsynligt at den er endt i din spambakke / uønsket post.

Tjek venligt dette.

AcyMailing Module