• 04.jpg
  • Billede-01.jpg
  • Billede-02.jpg
  • Havn-2_foto.jpg
  • Kristian-Hansen_foto.jpg
  • KunstenpHorsensFolkebladslide.jpg
  • Peter-Olesen.jpg
  • Sarkofag.jpg
  • Spejling.jpg
  • Web-01.jpg

MENU - På mobil .. klik på de tre streger th. i den sorte bjælke

Folkeuniversitetet Horsens-Hedensted er tilknyttet VIA University College i Horsens og samarbejder direkte med Århus Universitet – men vore forelæsere kommer fra hele landet. Folkeuniversitetet i Horsens-Hedensted er genetableret i 2012, bl.a. med afsæt i det tidligereFolkeuniversitetssamarbejde i Horsens og Juelsminde kommune.

Thorkil Rasmussen

Upcoming events

Er der synergi i historiske værdier, naturbeskyttelse, alternativ energi og ældre teknologi?

Tag med på en tur til Tangeværket, og hør undervejs om de politiske udfordringer på energiområdet, og moderne teknologiske muligheder.

Direktør Rasmus Lambert fortæller om Tangeværkets (Gudenaacentralens) historiske værdier, samt hvordan datidens højteknologi, der forsynede store dele af Århus og opland, kan moderniseres i samspil med naturværdier under respekt for værkets historie.

Klik på se mere og se programmet under: Information om begivenhed.

lørdag, 23. september 2017 - 08:30 til 17:00
”Et langt liv i demokratiets tjeneste”?

Ingen andre danske politikere har udfyldt så mange roller i det danske demokrati som tidligere borgmester Henning Jensen. Fagforeningsformand, byrådsmedlem, valgt til Folketinget, formand for Finansudvalget, borgmester i Horsens, medlem af Vejle amtsråd, medlem af Regionsrådet for Midtjylland og til slut medlem af Ældrerådet i Horsens. Henning Jensen fortæller om oplevelser undervejs og giver sin vurdering af, hvordan demokratiet og kontakten med vælgerne har ændret sig gennem de mere end 50 år, han har været aktiv.

mandag, 25. september 2017 - 19:00 til 21:00
Bjørn Nørgaard opdateret

Bjørn Nørgaard opdateret
Efterårets store udstilling fra september på Horsens Kunstmuseum er med skulptøren, billedhuggeren, gobelinophavsmanden m.m. Bjørn Nørgaard, der i år fylder 70. I den anledning stiller kunsthistoriker Bente Hammershøy skarpt på denne mangefacetterede kunstner og hans værker fra de sidste ca. 10 -15 år. Det bliver med nok et righoldigt billedforedrag.

torsdag, 28. september 2017 - 19:00 til 21:00
Hvad er arbejdets rolle i et moderne velfærdssamfund?

Hvad er arbejdets rolle i et moderne velfærdssamfund?
Ove K. Pedersen vil introducere til arbejdets danske historie, og fortælle, hvordan arbejdet fra Reformationen til Konkurrencestaten har været betragtet som et kald, og i dag regnes for en af de mest centrale værdier i vort samfund. Han vil beskrive retten til selvforsørgelse som den glemte frihed, og hvordan Konkurrencestaten har sat arbejdet og tilknytningen til arbejdsmarkedet i centrum for megen regulering og kontrol?.

torsdag, 05. oktober 2017 - 19:00 til 21:00
Peter Olesen anmelder Horsens

Peter Olesen anmelder Horsens. Peter Olesen giver en her og nu anmeldelse af Horsens. Han stiller skarpt på bygningskulturen og arkitekturen i Horsens, med det der er sket, og det der måske sker. Han tillader sig at sige alle de artigheder utilsløret, som man ellers ikke kan sige, hvis man bor i byen. Bagefter stikker han af, og så må byen selv om resten. Det giver ofte meget gode, konkrete forpæningsresultater.

I samarbejde med Bedre Bymiljø i Horsens.

Velvilligt støttet af Karin og Børge Nilsens Fond.

tirsdag, 10. oktober 2017 - 19:00 til 21:00

Modtager du ikke mailbekræftelse på din bestilling?

Bemærk !

Hvis du efter du har gennemført en bookning IKKE modtager din bookningsbekræftelse / billet

er det højest sandsynligt at den er endt i din spambakke / uønsket post.

Tjek venligt dette.

AcyMailing Module