• 04.jpg
  • Billede-01.jpg
  • Billede-02.jpg
  • Havn-2_foto.jpg
  • Kristian-Hansen_foto.jpg
  • KunstenpHorsensFolkebladslide.jpg
  • Peter-Olesen.jpg
  • Sarkofag.jpg
  • Spejling.jpg
  • Web-01.jpg

Folkeuniversitetet Horsens-Hedensted er tilknyttet VIA University College i Horsens og samarbejder direkte med Århus Universitet – men vore forelæsere kommer fra hele landet. Folkeuniversitetet i Horsens-Hedensted er genetableret i 2012, bl.a. med afsæt i det tidligereFolkeuniversitetssamarbejde i Horsens og Juelsminde kommune.

VIA University College, Campus Horsens

Du finder Via University Horsens på Chr M Østergaards Vej 4, 8700 Horsens, Danmark.

Gå til hovedindgangen. Anivisning forefindes på stedet.

De fleste foredrag foregår i auditoriet.

 

 

Kommende arranemenetr på dette sted

Når byplanlægning tages i egen hånd – et oplæg om selvorganiserede bevægelseskulturer.

I foredraget vil jeg tage de fremmødte med på en tour ind i de selvorganiserede bevægelseskulturer, som i skrivende stund eksisterer i bl.a. København, Aarhus og Horsens. Min viden udspringer af mange års forskning i by- og ungdomskulturer og mere specifikt et feltarbejde afsluttet i 2016, hvor jeg har undersøgt elleve selvorganiserede gadeidrætsprojekter. Foredraget handler ikke om gadeidræt, men nærmere om hvorfor nogle mennesker oplever udfordringer, når de ønsker at indtage byens rum uden tilknytning til en forening eller gennem minutiøs projektplanlægning.

I samarbejde med Bedre Bymiljø i Horsens.

torsdag, 07. september 2017 - 19:00 til 21:00
Det kan godt gøre ondt selvom det ikke kan ses – Statusopdatering fra smerteforskning.

Statusopdatering fra smerteforskning. Hvad er smerter og er alle smerter ens? Hvordan bliver smerter kroniske? Kan alle smerter behandles - og i givet fald hvordan? Er al smertemedicin virksom for alle og hvad med placebo (kalkpiller)?

onsdag, 20. september 2017 - 19:00 til 21:00
”Et langt liv i demokratiets tjeneste”?

Ingen andre danske politikere har udfyldt så mange roller i det danske demokrati som tidligere borgmester Henning Jensen. Fagforeningsformand, byrådsmedlem, valgt til Folketinget, formand for Finansudvalget, borgmester i Horsens, medlem af Vejle amtsråd, medlem af Regionsrådet for Midtjylland og til slut medlem af Ældrerådet i Horsens. Henning Jensen fortæller om oplevelser undervejs og giver sin vurdering af, hvordan demokratiet og kontakten med vælgerne har ændret sig gennem de mere end 50 år, han har været aktiv.

mandag, 25. september 2017 - 19:00 til 21:00
Bjørn Nørgaard opdateret

Bjørn Nørgaard opdateret
Efterårets store udstilling fra september på Horsens Kunstmuseum er med skulptøren, billedhuggeren, gobelinophavsmanden m.m. Bjørn Nørgaard, der i år fylder 70. I den anledning stiller kunsthistoriker Bente Hammershøy skarpt på denne mangefacetterede kunstner og hans værker fra de sidste ca. 10 -15 år. Det bliver med nok et righoldigt billedforedrag.

torsdag, 28. september 2017 - 19:00 til 21:00
Hvad er arbejdets rolle i et moderne velfærdssamfund?

Hvad er arbejdets rolle i et moderne velfærdssamfund?
Ove K. Pedersen vil introducere til arbejdets danske historie, og fortælle, hvordan arbejdet fra Reformationen til Konkurrencestaten har været betragtet som et kald, og i dag regnes for en af de mest centrale værdier i vort samfund. Han vil beskrive retten til selvforsørgelse som den glemte frihed, og hvordan Konkurrencestaten har sat arbejdet og tilknytningen til arbejdsmarkedet i centrum for megen regulering og kontrol?.

torsdag, 05. oktober 2017 - 19:00 til 21:00

Modtager du ikke mailbekræftelse på din bestilling?

Bemærk !

Hvis du efter du har gennemført en bookning IKKE modtager din bookningsbekræftelse / billet

er det højest sandsynligt at den er endt i din spambakke / uønsket post.

Tjek venligt dette.

AcyMailing Module